🔻دکتر حبیبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان، در سمینار «اصول و فنون جذب سرمایهگذار» در سقز با حضور کلیه شهرداران استان با تأکید بر لزوم بهرهبرداری هوشمندانه از ظرفیتهای انسانی و طبیعی استان، گفت: ظرفیتهای بالقوه و مناسبی در سطح استان کردستان وجود دارد که باید با برنامهریزی صحیح و علمی از آنها استفاده کرد.
وی موقعیت سوقالجیشی و ژئوپلیتیکی استان را یکی از امتیازات مهم کردستان برای جذب سرمایهگذاری دانست و تصریح کرد: باید با طراحی بستههای تخصصی در حوزههای مختلف، از این موقعیت منحصربهفرد بهرهبرداری شود.
حبیبی با اشاره به ظرفیت فرودگاه استان به عنوان یکی از عناصر تسهیلگر توسعه، خاطرنشان کرد: فرودگاه میتواند نقش مهمی در تسهیل سرمایهگذاری ایفا کند و باید با مدیریت کارآمد، در خدمت توسعه اقتصادی استان قرار گیرد.
معاون استاندار کردستان با بیان اینکه هیچ پهنهای از استان خالی از جمعیت نیست، گفت: توزیع بهینه جمعیت در استان کردستان از نقاط قوت ماست و میتواند زمینهساز توسعه متوازن در مناطق مختلف باشد.
او همچنین با اشاره به مشکلات مالی شهرداریها، افزود: شهرداریها بهطور عام با کمبود منابع مالی مواجهاند. با توجه به نقش شهرداریها به عنوان ویترین شهری و نظام و ارتباط مستقیم با زندگی شهروندان، ضروری است دولت بهصورت مستقیم حمایتهای بودجهای را افزایش دهد.
دکتر حبیبی ضعف بهرهوری نیروی انسانی را یکی از چالشهای مهم دانست و گفت: بهرهوری پایین، موجب ناکارآمدی، پاسخ ندادن به نیازها و مقاومت در برابر تغییرات بهویژه در زمینه شهر الکترونیک شده است. ضروری است دیدارهای حضوری کاهش یافته و فرآیندها دیجیتالی شود تا امکان شفافیت، پیگیری و پاسخگویی بهبود یابد.
او همچنین با انتقاد از پایینبودن عمر مفید مدیریتی در شهرداریها، تأکید کرد: انتخاب و حمایت پایدار از مدیران شهری، شرط لازم برای اجرای پروژههای بلندمدت و موفقیتآمیز است.
وی بومیگرایی، خلاقیتهای محلی و بهرهگیری از ایدههای نو را از دیگر ابزارهای مهم در جذب سرمایه دانست و افزود: سرمایهگذار به دنبال یک بازی برد-برد است؛ بنابراین باید قراردادها و توافقها بهگونهای تنظیم شوند که هم شهرداری و شهر از پروژهها بهرهمند شوند و هم منافع سرمایهگذار تضمین گردد. رعایت ملاحظات حقوقی، شرط لازم برای جلوگیری از توقف پروژهها و ایجاد مشکلات بعدی است.
