چاپ نوشته
افزایش توقعات مردم از سطح رفاه زندگی و تعریف مدرن آن باعث گرایش بیشتر به شهرنشینی، افزایش جمعیت در شهرها و حاشیه های آن، سیر مصرف گرایی جامعه امروز و… منجر به تولید روز افزون پسماندهای خانگی شده است. برابر قوانین مدیریت پسماند و قانون شهرداری ها مدیریت این بخش که در ارتباط مستقیم با سلامت عمومی جامعه می باشد، وظیفه شهرداری و حوزه خدمات شهری آن است.
در این راستا معاون خدمات شهری شهرداری سقز در گفتگویی با مدیریت فرهنگی، اجتماعی و روابط عمومی اذعان داشت: شهرداری سقز با وجود تنگناهای مالی و ماشین آلات فرسوده و کمبود نیروی انسانی در این حوزه تمام تلاش خود را برای اهداف مذکور بکار گرفته است.
ئه هون اردلان تولید، جمع آوری، ذخیره در محل، حمل و نقل، پردازش، بازیافت دفع و دفن را از مراحل مختلف مدیریت پسماند برشمرد و گفت: در هر کدام از این بخش ها برنامه ها و روش عملکردی متفاوتی وجود دارد.
وی با اشاره به نحوه عملکرد مدیریت پسماند سقز ( روش ها، آمار و ارقام ) گفت: در مرحله تولید پسماندها، رکن اصلی شهروندان هستند که نسبت به کاهش تولید پسماند تلاش نمایند و در این بخش وظیفه شهرداری اقدام جهت آموزش و فرهنگ سازی است.
اردلان با بیان اینکه در سطح شهر سقز پسماند تولیدی از درب منازل روزانه 151 تن می باشد، افزود: طبق سرشماری سال 95 جمعیت شهر سقز برابر 168359 نفر و 48000 خانوار که هر نفر 0/9کیلوگرم روزانه پسماند تولید می نماید.
اردلان در ادامه گفت: کلیه این پسماندها از درب منازل و سطح کوچه ها به روش ترکیبی مکانیزه و دستی یا سنتی جمع آوری می گردد. ساعت برداشت پسماند در فصل بهار تا اواخر پاییز در شب و از ساعت 9 شب تا 7 صبح و در اواخر پاییز و فصل زمستان در روز و از ساعت 7 صبح تا 3 عصر برداشت می گردد.
معاون خدمات شهری شهرداری سقز ،گفت: میزان پسماند ورودی به سایت دفن پسماند 181 تن بوده که از این میزان، 30 تن آن مربوط به پسماند بازار، شهر صاحب و روستاها اطراف می باشد که نهایتاً پسماندها پس از جمع آوری بوسیله ماشین آلات اختصاص داده شده به سایت پردازش حمل می گردد.
اردلان انتشار بیماری ها، تجمع جوندگان و حشرات، آلودگی آب های سطحی و زیر زمینی بوسیله شیرابه که هر لیتر شیرابه 10000 لیتر آب را آلوده می کند، را از جمله اثرات و تبعات ناشی از آلودگی پسماندها بر شمرد.
وی انتشار گاز های گلخانه و گرمایش زمین آلودگی محیط بوسیله زباله های پراکنده بویژه کیسه های پلاستیکی که هر متر مکعب زباله 250 کیلوگرم گاز گلخانه ای تولید می کند را از دیگر تبعات آلودگی ناشی از پسماند عنوان کرد.
اردلان در بخشی دیگر از سخنان خود اذعان داشت: رفت و روب و تنظیف سطح شهر برعهده حوزه خدمات شهری و واحد تنظیف شهری می باشد و آن هم به صورت تلفیقی و به 2روش مکانیزه با دستگاه های جاروب مکانیزه و با زحمت پاکبانان انجام می گیرد.
وی افزود: تعداد نیروی انسانی برای کل جمع آوری و حمل و نقل و رفت و روب پسماند شهر سقز که سالیانه 55115 تن می باشد، فقط 94 نفر است.
اردلان گفت: پروژه های گذشته بر مبنای تفکیک از مبدا و استحصال انرژی بوده است که بدلیل مشکلات مالی فرا روی شهرداری ها و اثرات تحریم های اقتصادی علی رغم تلاش ها اجرا نگردیده اما در حال حاضر پروژه «بازیافت، پردازش و تولید کودکمپوست گرانوله از پسماند شهری» در دست اقدام و در حال اجرا می باشد.
وی در ادامه این گفتگو بیان داشت: ریجکت پسماندهای شهری پس از تفکیک به سایت دفن پسماند تاوه قران به مساحت 25 هکتار که کاملا فنس کشی شده است، انتقال داده می شود. پسماندهای ورودی به سایت بصورت روزانه تسطیح و دفن و با خاک پوشش داده می شود.
اردلان بیان داشت: سالیانه یک میلیارد تومان هزینه دفن و پوشش پسماند و انجام کارهای توسعه ای و آماده سازی سلول های دفن(از جمله خاکبرداری و خاکریزی، رس کوبی، زه کشی، هدایت و جمع آوری و مدیریت شیرابه زباله) در سایت دفن تاوه قران می باشد .
اردلان در پایان خاطر نشان ساخت: هزینه سالیانه مدیریت پسماند سقز بیش از 6 میلیارد تومان است که می طلبد با همکاری شهروندان گرامی در راستای کاهش تولید زباله و هزینه های این بخش تلاش نمود….ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید
@havalisharوی از شهروندان تقاضا نمود که از درخوست برای مخازن و سطل ها و همچنین دپوی زباله ها در نقاط مختلف که باعث بروز برخی مشکلات شده خودداری نمایند و زباله های خود را جلو درب منازل بگذارند، کارکنان حوزه تنظیف آن را برداشت خواهند نمود.
در این راستا معاون خدمات شهری شهرداری سقز برای جلوگیری از کاهش هزینه ها، تبعات و اثرات نامطلوب زیست محیطی و بهداشتی ناشی از پسماند شهری به شهروندان توصیه نمود که موارد زیر را رعایت و مد نظر قرار دهند:
-تا جایی که ممکن است به اندازه خرید کنیم،به اندازه و صحیح مصرف کنیم.
-موقع خرید از کیسه های پارچه ای قابل شستشو به جای کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف استفاده کنیم.
-تا جایی که امکان دارد از وسایل کهنه با تعمیر و تغییراتی که در آنها انجام می دهیم، مجددا استفاده کنیم که هم صرفه اقتصادی خواهد داشت و هم زباله کمتری تولید خواهد شد و اگر به آن ها نیازی نداریم آنها را به کسانی که نیاز دارند ببخشیم، آنها را تبدیل به زباله نکنیم.
-از پسماندهای غذایی و پوست میوه جات و پسماند سبزیجات می توانیم بعنوان کود باغچه استفاده کنیم و زباله ها را کاهش دهیم.
-موقع ذخیره پسماندها در منزل یک آبکش کنار سینک ظرفشویی قرارداده و شیرابه پسماندهای غذایی را گرفته و در سیستم فاضلاب دفع کنیم.
-نخاله های ساختمانی زباله خانگی نیستند، لطفا آن را به کارگران جمع آوری زباله که بار زدن آنها در توان ایشان نمی باشد تحمیل نکنیم.
-شهروندان زباله های خود را در ساعات مشخص که شهرداری اعلام می نماید مخصوصا در فصل گرما از ساعت 9 الی 12 شب در درب منازل قرار دهیم.
-زباله های خود را در کیسه های زباله سیاه و ضخیم قرارداده و درب آن را ببندیم.
– موقع قرار دادن زباله ها در درب منازل حتما درب کیسه ها را محکم ببندیم
-و…